Over De Teamontwikkelaars

Samen werkt beter!

Missie

Als Teamontwikkelaar geloof ik dat vragen zoals 'Waarom doe je wat je doet en waar wil je uitkomen?' vanzelfsprekend centraal moeten staan. Ik geloof namelijk dat teamleden effectiever zijn én meer plezier in hun werk hebben als ze weten waarom ze doen wat ze doen. Pas dan maken ze het verschil voor de organisatie en voor de klant.


Het fundament van de YouCube is de golden circle van Simon Sinek en een systeembenadering. Dit betekent dat alles met elkaar een samenhang heeft. Het geheel is groter dan de som der delen. Om te leren en succes te hebben is het belangrijk dat je naar alle krachten in een organisatie kijkt. Belangrijk hierbij is om van binnen naar buiten te werken en te beginnen met de bedoeling of de Waarom vraag. De YouCube laat je bewust worden waar je in dit proces staat en waar je aan kunt gaan werken om succesvoller te worden.

Als Teamontwikkelaar gun ik iedereen deze manier van werken omdat het zoveel meer energie en plezier geeft in wat je doet.

Ellen Selderijk

Ellen Selderijk is oprichtster van de Teamontwikkelaars, Verbetermanager  / -coach en sinds 2001 zelfstandig ondernemer.

Mijn vader zei altijd: "Het is belangrijk dat je voor je mensen zorgt, want dan willen zij hun werk goed  blijven doen voor de klant. De klant merkt zelf ook dat degene die hem geholpen heeft, helemaal achter de dienst of het product staat en zich ergens met overtuiging voor inzet.'

Ik ben de jongste uit een gezin van vijf kinderen, met een vader als ondernemer en een moeder die hem daarbij altijd heeft ondersteund. Van een kleine kruidenierszaak in IJmuiden startte mijn vader met grotere winkels in Amsterdam. Telkens zette hij een volgende stap. Stilstaan deed hij niet, want stilstand was achteruitgang in zijn beleving. Hij heeft al jong ervaren dat je durf moet hebben om stappen te zetten. Lang hoef je dus niet na te denken over de vraag waarom ik dit werk doe en waar mijn passie vandaan komt.

Die passie uit zich in organisaties helpen met succesvol samenwerken en teamleden beter laten worden in wat ze al goed doen. Ook help ik medewerkers met individuele ontwikkelingsvragen.

Mijn ervaring als vestigingsmanager, accountmanager, trainer, loopbaanadviseur en coach zet ik in voor teams. Ik heb in sportverband, bij banken, uitzendbureaus en in de hotelwereld namelijk ervaren wat de kracht is van een team. Maar ook wat er gebeurt als een team niet goed werkt.

Mijn aanpak kenmerkt zich door scherp luisteren, reflecteren, vragen stellen en analyseren met een gezonde dosis humor en enthousiasme. Ik ben resultaatgericht en mijn manier van werken is transparant. Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe.

De YouCube is een speels en tegelijk serieus hulpmiddel om wakker te blijven en om samen met elkaar aan de slag te gaan

De YouCube is een toolkit die je helpt om succesvol te zijn. Het concept van de YouCube gaat uit van dat alles met elkaar in samenhang staat